Ana içeriğe atla

Rapidshare Çılgınlığı

Son zamanlarda yaşanan rapid çılgınlığına ben de kapıldım. Rapid dediğime bakmayın dosya paylaşım siteleri söz konusu olduğunda akla ilk gelen isim rapidshare olduğu için çıkış noktam oldu. Rapid dışında easyshare, letitbit, megaupload, upload.it depositfiles gibi birçok site var. Fakat bu sitelerde karşılaştığımız ortak sorunlar geri sayımları beklemek, indirme limitleri, bağlantı süreleri, kotalar ve ip kısıtlamaları. Ayrıca girilmesi gereken catchpa kodları. Bunlarla uğraşmaktan sıkıldıysanız. Rapidshare ve benzeri dosya paylaşım sitelerinden pratik bir şekilde dosya indirmemizi sağlayan oldukça güzel ve kullanışlı programlar var.

İlk olarak konusunda mükemmel olduğunu düşündüğüm JDownloader dan bahsetmek istiyorum. Yaptığı işi sorunsuz yapan portatif, etkileşimli, esnek. Sisteme yük getirmiyor ve son haliyle görsel olarak ta oldukça güzel. İndirmek ve bilgi sahibi olmak için http://jdownloader.org adresine uğramanızda yarar var. Kendi ağızlarından JDownloader :
"JDownloader açık kaynaklıdır , ortamdan bağımsız çalışır ve tamamen Java ile yazılmıştır. JDownloader Sadece Premium kullanıcılar için değil bedava kullanıcılar için bile - Rapidshare.com , megaupload.com gibi Tek-Tıklamalı-barındırıcılardan dosya indirmeyi kolaylaştırır. Sizlere çoklu paralel indirme , captcha algılama , otomatik dosya çıkartma ve daha bir çok ayrı özellik sunar. Tabi ki JDownloader kesinlikle ücretsizdir. Buna ilaveten JDownloader "link şifreleme" site desteği sunuyor- tek yapmanız gereken şifrelenmiş linkleri eklemek ve JD gerisini sizler için hallediyor. JDownloader CCF, RSDF ve yeni olan DLC aktarım özelliklerine de sahip"

Kısa süre içerisinde JDownloader ile ilgili daha detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum.


Biraz da ilk göz ağrım elephant tan bahsetmek istiyorum.
Görsel açıdan güzel ve bir çok paylaşım sitesininden download imkanı sağlıyor.

http://www.e-lephant.org/E-Download.php adresinden indirip deneyebilirsiniz.

Uzun süreli kullanımda sistemimi ağırlaştırması, download işlemlerinde ve dosya isimlerinde karşılaştığım sorunlar nedeniyle yolumu ayırmak zorunda kaldım.

İkinci göz ağrım şimdiye hiçbir sorun yaşamadan kullandığım USDownloader var.


http://www.dimonius.ru/dusd.php http://blackmanos.narod.ru adreslerinden indirebilirsiniz. Program orjinalinde Rusça olmasına rağmen Türkçe dil desteği var.

Bunların yanısıra yine oldukça yaygın olarak kullanıldığını düşündüğüm CryptLoad ve FreeRapid beğeneceğinizi düşündüğüm programlar.

CryptLoad : http://cryptload.info/download


FreeRapid : http://wordrider.net/freerapid/download.html

Son olarak küçük bir not bahsetmiş olduğum programların Türkçe dil desteği de var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Parabolik SAR (Parabolic SAR)

Welles Wilder tarafından oluşturulan bu gösterge, ilk olarak Wilder’ın 1978 yılında yayınlanan "Teknik Trading Sistemlerinde Yeni Kavramlar" (New Concepts in Technical Trading Systems) isimli kitabında açıklanmıştır. SAR sözcüğü, "Stop And Reversal" (Dur ve Geri dön) sözcüklerinin baş harfleridir. Wilder ilk önce bunu bir gösterge olarak değil bir alım satım sistemi olarak olarak tasarlamıştır. Bu yapısı ile oyuncuya sürekli işlem yaptırır. Yani bir uzun pozisyon kapatıldığında, kısa pozisyon açılır ve aynı şekilde kısa pozisyon kapatıldığında ise uzun pozisyon alınır. Parabolik SAR’ın hesaplanması karmaşıktır ve uzun işlemler gerektirir. Trendlerin dönüm noktalarının çok ayrıntılı bir hesaplama yoluyla saptanmasında ve zamanında AL-SAT kararı verilmesinde etkili bir göstergedir. SAR, fiyatların altında veya üstünde işaretlenen noktalarla izlenir. Trendi izleyen tüm göstergeler gibi parabolik SAR da yatay piyasalarda kârlı sinyaller üretmez. Wilder, Parobolik SAR

Turk Crackerleri Gazetesi, Turkish Scene, Turkzine Eski Kurtlar

Turk Crackerleri Gazetesi, Turkish Scene, Turkzine bilenler bilir bilmeyenler içinse çok şey kaçırdılar derim. Projman, Darkapocalypse, Bigfoot, Intruder, MrStop, Bogac, Misoskian, Hellrazor, Meliksah, MaX, Pasha, Risc, Keloglan, Kaiowas, Zet, Romeo özetle Turkish Scene ve Turkzine dergilerinin tüm yazarlarına kocaman bir alkış istiyorum. Türkiyede internetin emeklemekte olduğu, özellikle bilişime dair her alanda Türkçe kaynak bulmakta gerçek anlamda sıkıntı çektiğimiz bir dönemde büyük bir boşluğu doldurdukları için ve şu an bile zevkle okuduğum değerli paylaşımları için sonsuz teşekkürler. Bazen acaba o arkadaşlara ne oldu diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hafızam beni yanıltmıyorsa yeni dergiler çıkmayınca bir süre daha turkishscene yazarlardan meliksah ve misoskian ın web sayfalarını takip etmiştim. Hangisiydi tam hatırlamıyorum ama aklımda kalan küçük bir detayı aktarmak istiyorum. Dönemlerine göre gerçekten müthiş işler başaran bu arkadaşlar sanal dünyada bizim gözümüzde he

Yahoo yu Türkçe Kullanma

Yahoo mailinizi Türkçe olarak kullanmak için mail hesabınıza giriş yaptıktan sonra Options>Account Information> Şifrenizi girin. Member Information>Edit i tıklayın. Gelen sayfadan Preferred Content daha sonra da New Setting den Yahoo! Turkey i seçiyoruz ve Finished. Yahoo artık Türkçe.